![Rumianek - jakie ma właściwości oraz kiedy warto po niego sięgać?](/data/include/img/news/1522066477.png)
![Rumianek - jakie ma właściwości oraz kiedy warto po niego sięgać?](/data/include/img/news/1522066477.png)
![Witamina E - dlaczego jest ważnym składnikiem kosmetyków](/data/include/img/news/1521454873.jpg)
![Retinol - składnik którego warto szukać w kosmetykach](/data/include/img/news/1519725794.jpg)
![Kolonoskopia - o czym warto wiedzieć przed badaniem](/data/include/img/news/1519389682.jpg)
![Profilaktyka i leczenie zaburzeń oddawania moczu u kobiet](/data/include/img/news/1518791253.jpg)
![Jak chronić skórę dziecka zimą ?](/data/include/img/news/1518770456.jpg)
![Co zrobić, aby mieć piękne rzęsy](/data/include/img/news/1518517547.jpg)
Nic tak nie podkreśla czaru spojrzenia jak wspaniałe rzęsy okalające oko. Jeśli natura nie obdarzyła nas pięknymi rzęsami na ratunek śpieszy profesjonalna stylistka rzęs Agata Mamcarz-Słysz.
![Zadbaj o skórę dłoni](/data/include/img/news/1517573036.png)
Dłonie są nie tylko ważnym atrybutem urody, ale i najważniejszym „narzędziem pracy”. To po prostu wizytówka każdego człowieka. Troska o dłonie jest zatem niezwykle istotna w każdym wieku!
![Maści rozgrzewające dla dzieci - kiedy warto po nie sięgnąć](/data/include/img/news/1517306610.jpg)
Gdy zaczyna się infekcja wielu rodziców sięga po maści rozgrzewające , które mają działać profilaktycznie oraz zmniejszać negatywne skutki przeziębienia takie jak zatkany nosek , czy trudności w zasypianiu. Dzieje się tak za sprawą olejków eterycznych-najczęściej eukaliptusowego, rozmarynowego czy miętowego.
![Gluten - komu może zaszkodzić, objawy nietolerancji glutenu](/data/include/img/news/1516707695.jpg)
Dieta bezglutenowa stała się ostatnio bardzo modna i stosuje się ją jako antidotum na wszelkie bolączki. Jedni twierdzą, że gluten skleja jelita, inni - że je rozszczelnia. Jej zwolennicy twierdzą, że dieta pozbawiona glutenu odchudza, poprawia urodę, leczy problemy trawienne, pomaga w chorobach autoimmunologicznych. Z kolei jej przeciwnicy argumentują, że może być szkodliwa i nie ma badań uzasadniających zastosowanie takiej diety w wielu jednostkach chorobowych. Spróbujmy więc uporządkować wiedzę na temat glutenu i opowiedzieć, jakie są korzyści i zagrożenia ze stosowania diety bezglutenowej.